Samarucs València és un club esportiu on gais, lesbianes, bisexuals, transsexuals i heterosexuals podem practicar esport en un entorn de tolerància i de no discriminació. També estem oberts a totes les persones que vulguen vindre a fer esport amb nosaltres.

Actualment estan en actiu les seccions de natació, voleibol, muntanyisme i futbol. Amb la participació dels socis i les sòcies es pretén ampliar les seccions i també realitzar altres activitats lúdiques, com ara visites culturals o gastronòmiques.SAMARUCS s'adherix a la sol·licitud de DEPORTE Y DIVERSIDAD

25.02.19

DEPORTE Y DIVERSIDAD sol·licita a la Cambra Baixa protegisca la declaració institucional bloquejada

DEPORTE Y DIVERSIDAD sol·licita a la Cambra Baixa protegisca la declaració institucional bloquejada

Des del C.E. LGTB+ SAMARUCS València ens adherim a la Nota de Premsa emesa per DEPORTE Y DIVERSIDAD:

ELS ESPORTISTES LGTBI DEMANEN AL CONGRÉS DELS DIPUTATS QUE CONDEMNE LA LGTBIFOBIA

Volen que la Cambra Baixa protegisca la declaració institucional bloquejada la setmana passada en el Senat

L'associació DEporte y Diversidad (que agrupa als clubs esportius LGTBI de Madrid) , l'Agrupació Esportiva Ibèrica LGTBI+ (integrada per clubs esportius LGTBI d'Espanya i Portugal) i la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals (FELGTB) , sol·liciten als diputats de tots els partits polítics que promoguen, firmen i recolzen l'escrit que arreplega els objectius consensuats en la Declaració Final emesa després de la celebració de l'I Congrés Esport i Diversitat, previ al Dia Internacional contra la LGTBIfobia en l'Esport.


Després del seu bloqueig en el Senat la setmana passada, les principals entitats que representen al col·lectiu LGTBI fan una crida als Grups Parlamentaris que integren el Congrés dels Diputats perquè amb el seu suport es faça realitat esta declaració institucional en l'últim Ple de la Cambra Baixa, que se celebrarà este dijous 28 de febrer abans de la seua dissolució davant de les pròximes eleccions generals.

La petició arriba després que esta mateixa iniciativa fora paralitzada dimecres passat en el Senat per Francisco José Alcaraz, primer senador de VOX pertanyent al Grup Mixt, únic integrant de la Cambra Alta que va renunciar firmar la declaració institucional, frenant així una proposta que comptava amb el consens de la resta de Grups de l'arc parlamentari. - No podem deixar que un sol senador d'ultradreta impedisca un moment històric, la unitat de tots els partits polítics en el suport a un esport més inclusiu, divers i igualitari -, ha afirmat el president d'Esport i Diversitat, David Guerrero.

La Declaració Final de l'I Congrés Deporte y diversidad va ser el resultat d'un ampli consens aconseguit entre esta associació, la Comunitat de Madrid, esportistes professionals, federacions, clubs i expertos/as en matèria de diversitat i gènere. El text va ser referendat per l'assessora del Comité Olímpic Internacional en qüestions de gènere Joanna Harper, la periodista esportiva Paloma del Riu, el waterpolista Víctor Gutiérrez, la futbolista Alba Palacios, el capità de la selecció espanyola masculina de rugbi Jaime Coma, la pionera de l'esgrima paralímpica espanyola Gema Hassen-Bey, el Senador Juan Luis Soto, el Conseller de Cultura, Turisme i Esports de la Comunitat de Madrid Jaime dels Santos, la Gerent i secretària general de la Federació Madrilenya de Patinatge Paz Magraners, el secretari general de la Federació Espanyola de Ciclisme Alejandro Martín, el fundador de Madrid Titans (primer club de rugbi inclusiu d'Espanya) Víctor Magraner, l'assessor legal Sebastián Salinas els periodistes esportius Juan Antonio Alcalá i Javier Callejo.

En els últims dies s'han produït nombroses adhesions a l'esmentat text, entre elles: els cinc clubs esportius inclusius madrilenys Halegatos, Madrid Titans, GMadrid Sports, Madminton i Madpoint; la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals (FELGTB la grupación esportiva ibèrica+ (ADI LGTBI+); la Asociación de Familias de Menores Transexuales Chrysallis; y los clubes deportivos LGTBI Panteres Grogues (Barcelona), Samarucs (Valencia), AD Cierzo Prolgtb+ (Saragossa), Miaukatuz (Vitòria) y Diversport (Màlaga)."

Persones trans en l'esport

El punt de la Declaració Final de l'I Congrés i Diversitat que el senador d'ultradreta va utilitzar com a excusa per al seu veto diu literalment: - garantir la pràctica esportiva de les persones trans i intersexuals d'acord amb el seu sexe sentit, protegint els seus drets i la seua intimitat, i vetlant especialment en l'esport d'elit per una reglamentació que assegure les condicions d'igualtat-. Esta formulació arreplega els drets de les persones trans sense deixar de garantir que la competició siga justa. Tant la Declaració com les jornades de què emana, tenen un enfocament centrat en la perspectiva de gènere i la reivindicació de l'esport femení.

El consens internacional sobre la participació de les persones trans i intersexuals en l'esport s'està buscant des de fa anys. Actualment, la directiva del Comité Olímpic Internacional aprovada en 2015 establix la participació dels hòmens trans en la categoria masculina sense cap tipus de restricció, mentres que fixa una sèrie de limitacions a la competició de les atletes trans en categoria femenina amb l'objectiu de garantir una competència justa: impossibilitat de modificar la seua identitat de gènere amb fins esportius durant els quatre anys que dura el cicle olímpic, i tindre un nivell de testosterona per davall dels 10 nmol/L en els dotze mesos previs a la competició.

Esta recomanació del COI es queda allunyada de les lleis autonòmiques actuals (a Madrid, Andalusia, València o Aragó preval el sexe sentit dels esportistes) i inclús d'algunes federacions, que han eliminat totes les restriccions en esports d'equip. Estudis com el de la doctora Joanna Harper demostren que després de completar el seu tractament hormonal, les dones trans presenten nivells de testosterona equivalents als de les dones cisgénero. La mateixa Harper afirma que les esportistes trans són com "un cotxe gran amb un motor xicotet, competint contra un cotxe xicotet amb un motor pequeño" i per tant, no tenen cap avantatge competitiu.

Les i els esportistes cisgénero poden presentar nivells de testosterona molt per damunt de la mitjana, sense que ningú es plantege mesurar-los. Tampoc es posa en dubte la participació en alta competició d'esportistes amb excepcionalitats genètiques, com ara les persones esquerranes en esgrima o amb major capacitat pulmonar i envergadura en natació. A més, la presència de major testosterona en el cos no es traduïx sempre en un major rendiment esportiu o un increment de força. Prova d'això és el cas de la saltadora de tanques María José Martínez Patiño, el qual a pesar de no metabolitzar la testosterona, va ser expulsada de la carrera Olímpica.

Sobre Deporte y Diversidad

Deporte y Diversidad naix en 2017 com una entitat sense ànim de lucre fundada i integrada pels cinc clubs esportius LGTBI de la regió: Madrid Titans (Rugbi) , GMadrid Sports (Mutideportivo) , Halegatos (Natació i Bots) , Madpoint (Tenis) i Madminton (Bàdminton) . En la seua totalitat, estes cinc agrupacions representen a més de 800 esportistes de Madrid.

 
Fundada a fi de promoure que la pràctica esportiva es duga a terme en termes de diversitat, igualtat i no discriminació, Esport i Diversitat es crega des del convenciment que l'esport és la millor ferramenta per a educar i sensibilitzar en inclusió social.

Per a més informació:
Aitor Bullón, Prensa i Comunicació
prensa@deporteydiversidad.org

Imatges de la notícia:

     

Publicat el dilluns, 25 de febrer de 2019

Comparteix:

notícies samarucs

28.06.19

SAMARUCS a la CV Ràdio València 94.5FM

Hui el Club Esportiu LGTB+ Samarucs València ha participat en el programa juntament Lambda, col·lect26.05.19

COMISIÓ ESPORTIVA ORGULL LGTB+ #EsportAmbOrgull

COMISIÓ ESPORTIVA ORGULL LGTB+25.02.19

SAMARUCS s'adherix a la sol·licitud de DEPORTE Y DIVERSIDAD

DEPORTE Y DIVERSIDAD sol·licita a la Cambra Baixa protegisca la declaració institucional bloquejada19.02.19

El C.E. LGTB+ SAMARUCS València se suma a la declaració de DyD

El dia contra la LGBTI-fòbia a l'esport, el C.E. LGTB+ SAMARUCS València se suma a la declaració de24.10.18

Nova activitat REM

Primera eixida pròxim dissabte 3 de novembre7.06.18

ORGULL SAMARUCS 2018 16-06-18

El Club Esportiu LGTB+ Samarucs València tornarà a eixir al carrer el pròxim el dissabte 16 de juny5.12.17

Sopar de Nadal del Club Samarucs

Sopar de Nadal del Club Samarucs 15 de desembre30.11.17

9-10 desembre JORNADES ESPORT LLIURE DE DISCRIMINACIÓ - TARONJA SPLASH

2a edició de les JORNADES ESPORT LLIURE DE DISCRIMINACIÓ i el Torneig TARONJA SPLASH: NADA CONTRA LA9.10.17

Sopar d’inauguració de temporada 2017/2018

Per segon any, ens reunim a principi de temporada per a parlar de projectes i il·lusions14.07.17

Proposta d'ADI al Senat espanyol

Els clubs LGTB sol·liciten al Senat incloure l'LGTBIfòbia en la llei contra la violència en l'esportmés notícies

notícies de futbol

4.11.18

La lliga de fútbol LGBT+ de Brasil manifesta la seva resistència a Jair Bolsonaro16.09.18

Samarucs Futbol tercer clasificat al Panteres Sport 2018

El nostre agraiment als organitzadors i tots els participants i voluntaris13.09.18

Participació al Panteresport de Barcelona

Panteresports és un esdeveniment de diversos esports que es celebra a Barcelona Samarucs fútbol esmés notícies
notícies de natació

29.11.16

Taronja Splash: vine a nadar contra el VIH

La secció de natació del CE Samarucs organitza un stage de sensibilització20.09.16

Samarucs natació al Panteresports

Cap de setmana de competició i convivència amb les seccions de vòlei i futbol28.07.16

XXIV Travessia Nadant de la Marina Reial, València

Els nostres «Samarucs d’aigua salada» completen el recorregut amb bones marquesmés notícies

notícies de voleibol

5.09.18

PANTERES SPORT 2018

Torneig multidisciplinari en la ciutat de Barcelona.5.09.18

Jornades de Portes Obertes de volei

Jornades de Portes Obertes els dies 5 y 7 de septembre.14.05.17

Els Jocs Mandarina v1.0

Els Jocs Mandarina v1.0 son una versión reducida de los conocidos Jocs Taronja.23.07.16

1r Torneig SamaBeach Volei 2016

Samarucs organitza un torneig de vòlei platja a la Malva-rosamés notícies
notícies de muntanyisme

19.11.19

Sopar de Nadal

(13/12/2019) Lloc: Villaplana. C/Doctor Sanchis Sivera, 24.Valencia. Inscripcio tancada3.12.18

Sopar de Nadal de Samarucs Muntanyisme

el divendres 14/12/2018 vine a sopar amb nosaltres i participa en un sorteig de material de muntanya3.06.18

Sopar de presentació de la pròxima temporada

Sopar de fi de temporada i presentació de la pròxima: 29 de juny 201830.10.17

Reunió-quedada mensual (02/11/2017)

Samarucs Muntanya organitza cada mes una reunió informal, una "quedada".més notícies

ADI AGRUPACIÓN DEPORTIVA IBÉRICA LGTB
CLUB ASSOCIAT A
AGRUPACIÓN DEPORTIVA
IBÉRICA lgtb
MIAUKATUZ VITORIA-GASTEIZ
GEHITU
MADRID TITANES RUGBY
PANTERES GROGUES
GMADRID SPORTS
HALEGATOS
MADPOINT
ELAIOS
CHRYSALLIS
BJWHF
CIERZO
DEPORTE Y DIVERSIDAD