Samarucs València és un club esportiu on gais, lesbianes, bisexuals, transsexuals i heterosexuals podem practicar esport en un entorn de tolerància i de no discriminació. També estem oberts a totes les persones que vulguen vindre a fer esport amb nosaltres.

Actualment estan en actiu les seccions de natació, voleibol, muntanyisme i futbol. Amb la participació dels socis i les sòcies es pretén ampliar les seccions i també realitzar altres activitats lúdiques, com ara visites culturals o gastronòmiques.SAMARUCS s'adherix a la sol·licitud de DEPORTE Y DIVERSIDAD

25.02.19

DEPORTE Y DIVERSIDAD sol·licita a la Cambra Baixa protegisca la declaració institucional bloquejada

DEPORTE Y DIVERSIDAD sol·licita a la Cambra Baixa protegisca la declaració institucional bloquejada

Des del C.E. LGTB+ SAMARUCS València ens adherim a la Nota de Premsa emesa per DEPORTE Y DIVERSIDAD:

ELS ESPORTISTES LGTBI DEMANEN AL CONGRÉS DELS DIPUTATS QUE CONDEMNE LA LGTBIFOBIA

Volen que la Cambra Baixa protegisca la declaració institucional bloquejada la setmana passada en el Senat

L'associació DEporte y Diversidad (que agrupa als clubs esportius LGTBI de Madrid) , l'Agrupació Esportiva Ibèrica LGTBI+ (integrada per clubs esportius LGTBI d'Espanya i Portugal) i la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals (FELGTB) , sol·liciten als diputats de tots els partits polítics que promoguen, firmen i recolzen l'escrit que arreplega els objectius consensuats en la Declaració Final emesa després de la celebració de l'I Congrés Esport i Diversitat, previ al Dia Internacional contra la LGTBIfobia en l'Esport.


Després del seu bloqueig en el Senat la setmana passada, les principals entitats que representen al col·lectiu LGTBI fan una crida als Grups Parlamentaris que integren el Congrés dels Diputats perquè amb el seu suport es faça realitat esta declaració institucional en l'últim Ple de la Cambra Baixa, que se celebrarà este dijous 28 de febrer abans de la seua dissolució davant de les pròximes eleccions generals.

La petició arriba després que esta mateixa iniciativa fora paralitzada dimecres passat en el Senat per Francisco José Alcaraz, primer senador de VOX pertanyent al Grup Mixt, únic integrant de la Cambra Alta que va renunciar firmar la declaració institucional, frenant així una proposta que comptava amb el consens de la resta de Grups de l'arc parlamentari. - No podem deixar que un sol senador d'ultradreta impedisca un moment històric, la unitat de tots els partits polítics en el suport a un esport més inclusiu, divers i igualitari -, ha afirmat el president d'Esport i Diversitat, David Guerrero.

La Declaració Final de l'I Congrés Deporte y diversidad va ser el resultat d'un ampli consens aconseguit entre esta associació, la Comunitat de Madrid, esportistes professionals, federacions, clubs i expertos/as en matèria de diversitat i gènere. El text va ser referendat per l'assessora del Comité Olímpic Internacional en qüestions de gènere Joanna Harper, la periodista esportiva Paloma del Riu, el waterpolista Víctor Gutiérrez, la futbolista Alba Palacios, el capità de la selecció espanyola masculina de rugbi Jaime Coma, la pionera de l'esgrima paralímpica espanyola Gema Hassen-Bey, el Senador Juan Luis Soto, el Conseller de Cultura, Turisme i Esports de la Comunitat de Madrid Jaime dels Santos, la Gerent i secretària general de la Federació Madrilenya de Patinatge Paz Magraners, el secretari general de la Federació Espanyola de Ciclisme Alejandro Martín, el fundador de Madrid Titans (primer club de rugbi inclusiu d'Espanya) Víctor Magraner, l'assessor legal Sebastián Salinas els periodistes esportius Juan Antonio Alcalá i Javier Callejo.

En els últims dies s'han produït nombroses adhesions a l'esmentat text, entre elles: els cinc clubs esportius inclusius madrilenys Halegatos, Madrid Titans, GMadrid Sports, Madminton i Madpoint; la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals (FELGTB la grupación esportiva ibèrica+ (ADI LGTBI+); la Asociación de Familias de Menores Transexuales Chrysallis; y los clubes deportivos LGTBI Panteres Grogues (Barcelona), Samarucs (Valencia), AD Cierzo Prolgtb+ (Saragossa), Miaukatuz (Vitòria) y Diversport (Màlaga)."

Persones trans en l'esport

El punt de la Declaració Final de l'I Congrés i Diversitat que el senador d'ultradreta va utilitzar com a excusa per al seu veto diu literalment: - garantir la pràctica esportiva de les persones trans i intersexuals d'acord amb el seu sexe sentit, protegint els seus drets i la seua intimitat, i vetlant especialment en l'esport d'elit per una reglamentació que assegure les condicions d'igualtat-. Esta formulació arreplega els drets de les persones trans sense deixar de garantir que la competició siga justa. Tant la Declaració com les jornades de què emana, tenen un enfocament centrat en la perspectiva de gènere i la reivindicació de l'esport femení.

El consens internacional sobre la participació de les persones trans i intersexuals en l'esport s'està buscant des de fa anys. Actualment, la directiva del Comité Olímpic Internacional aprovada en 2015 establix la participació dels hòmens trans en la categoria masculina sense cap tipus de restricció, mentres que fixa una sèrie de limitacions a la competició de les atletes trans en categoria femenina amb l'objectiu de garantir una competència justa: impossibilitat de modificar la seua identitat de gènere amb fins esportius durant els quatre anys que dura el cicle olímpic, i tindre un nivell de testosterona per davall dels 10 nmol/L en els dotze mesos previs a la competició.

Esta recomanació del COI es queda allunyada de les lleis autonòmiques actuals (a Madrid, Andalusia, València o Aragó preval el sexe sentit dels esportistes) i inclús d'algunes federacions, que han eliminat totes les restriccions en esports d'equip. Estudis com el de la doctora Joanna Harper demostren que després de completar el seu tractament hormonal, les dones trans presenten nivells de testosterona equivalents als de les dones cisgénero. La mateixa Harper afirma que les esportistes trans són com "un cotxe gran amb un motor xicotet, competint contra un cotxe xicotet amb un motor pequeño" i per tant, no tenen cap avantatge competitiu.

Les i els esportistes cisgénero poden presentar nivells de testosterona molt per damunt de la mitjana, sense que ningú es plantege mesurar-los. Tampoc es posa en dubte la participació en alta competició d'esportistes amb excepcionalitats genètiques, com ara les persones esquerranes en esgrima o amb major capacitat pulmonar i envergadura en natació. A més, la presència de major testosterona en el cos no es traduïx sempre en un major rendiment esportiu o un increment de força. Prova d'això és el cas de la saltadora de tanques María José Martínez Patiño, el qual a pesar de no metabolitzar la testosterona, va ser expulsada de la carrera Olímpica.

Sobre Deporte y Diversidad

Deporte y Diversidad naix en 2017 com una entitat sense ànim de lucre fundada i integrada pels cinc clubs esportius LGTBI de la regió: Madrid Titans (Rugbi) , GMadrid Sports (Mutideportivo) , Halegatos (Natació i Bots) , Madpoint (Tenis) i Madminton (Bàdminton) . En la seua totalitat, estes cinc agrupacions representen a més de 800 esportistes de Madrid.

 
Fundada a fi de promoure que la pràctica esportiva es duga a terme en termes de diversitat, igualtat i no discriminació, Esport i Diversitat es crega des del convenciment que l'esport és la millor ferramenta per a educar i sensibilitzar en inclusió social.

Per a més informació:
Aitor Bullón, Prensa i Comunicació
prensa@deporteydiversidad.org

Imatges de la notícia:

     

Publicat el dilluns, 25 de febrer de 2019

Comparteix:

actualitat de samarucs

No hi han entrades en aquesta seccióhistòric de notícies

28.06.19

SAMARUCS a la CV Ràdio València 94.5FM

Hui el Club Esportiu LGTB+ Samarucs València ha participat en el programa juntament Lambda, col·lect [+]26.05.19

COMISIÓ ESPORTIVA ORGULL LGTB+ #EsportAmbOrgull

COMISIÓ ESPORTIVA ORGULL LGTB+ [+]19.02.19

El C.E. LGTB+ SAMARUCS València se suma a la declaració de DyD

El dia contra la LGBTI-fòbia a l'esport, el C.E. LGTB+ SAMARUCS València se suma a la declaració de [+]24.10.18

Nova activitat REM

Primera eixida pròxim dissabte 3 de novembre [+]7.06.18

ORGULL SAMARUCS 2018 16-06-18

El Club Esportiu LGTB+ Samarucs València tornarà a eixir al carrer el pròxim el dissabte 16 de juny [+]5.12.17

Sopar de Nadal del Club Samarucs

Sopar de Nadal del Club Samarucs 15 de desembre [+]30.11.17

9-10 desembre JORNADES ESPORT LLIURE DE DISCRIMINACIÓ - TARONJA SPLASH

2a edició de les JORNADES ESPORT LLIURE DE DISCRIMINACIÓ i el Torneig TARONJA SPLASH: NADA CONTRA LA [+]9.10.17

Sopar d’inauguració de temporada 2017/2018

Per segon any, ens reunim a principi de temporada per a parlar de projectes i il·lusions [+]14.07.17

Proposta d'ADI al Senat espanyol

Els clubs LGTB sol·liciten al Senat incloure l'LGTBIfòbia en la llei contra la violència en l'esport [+]28.06.17

28 de juny: Dia Internacional de l'Orgull LGTBQ+

El nostre company José Canales ens envia, des de l'Índia, unes reflexions sobre el dia de l'Orgull [+]22.06.17

Samarucs en Superdeporte

Especial de Superdeporte dedicat a l'esport inclusiu en la setmana de l'Orgull de València [+]1.03.17

Concentració contra la transfòbia

L'associació Hazte Oir continua la seua campanya contra els drets LGTBI [+]11.02.17

La secció de vòlei guanya el Sagardovolley Vitòria-Gasteiz

El club Miaukatuz Kirol Kluba celebra per primera vegada aquest torneig LGTB a la capital basca [+]1.02.17

Premis Samarucs Daurats

El pròxim dissabte 18 de febrer es lliuraran per primera vegada els premis Samarucs Daurats [+]21.12.16

Contra els prejudicis: diversifica't

Pel teu respecte i el de la resta de persones, animem a fer conéixer el club al vostre entorn [+]29.11.16

Stage de natació per a sensibilitzar en la lluita contra el VIH

La secció de natació organitza les jornades «Taronja Splash - Vine a nadar contra el VIH» [+]28.11.16

Es continuen qüestionant els drets LGTBI

Sectors ultracatòlics repartixen fullets que qüestionen els drets del col·lectiu LGTBI [+]22.11.16

Recordatori de la petició contra l'LGTBfòbia

ADI continua arreplegant firmes en «change.org» amb el suport de Jesús Tomillero, primer àrbitre gai [+]24.10.16

«Sóc trans, no tinc cap malaltia»

El 22 d’octubre s’ha celebrat el dia mundial a favor de la despatologització trans [+]17.10.16

Sopar i presentació de la temporada 2016-2017

La primera «presentació oficial de temporada» reunix més de 60 membres del club [+]10.10.16

Celebració del Nou d'Octubre

Una de bona: el CE Samarucs convidat a la recepció al palau de la Generalitat [+]3.10.16

Secció de tenis: pròxim objectiu

Unes quantes persones que practiquen tenis s'han posat fil a l'agulla i crearan nova secció [+]3.10.16

Samarucs se suma a la reivindicació del Govern valencià

Més d'un centenar d'entitats signen el manifest «Per un finançament just» [+]21.09.16

Èxit del Panteresports a Barcelona

Quasi trenta esportistes de Samarucs hi han pres part el cap de setmana 17/18 de setembre [+]16.09.16

«Dones que transformen el món»

Entrega de premis del XV certamen de narrativa breu «8 de març» [+]13.09.16

Orgull rural 2016 a Olocau

Jornada de visibilització LGTB en aquesta població del Camp de Túria [+]12.09.16

Jornades de reflexió de la junta directiva

La junta directiva es va reunir el cap de setmana 10 i 11 de setembre [+]24.06.16

Samarucs en «Superdeporte»

El periòdic «Superdeporte» publica un especial sobre l'esport LGTB en la setmana de l'Orgull [+]20.06.16

Samarucs a l'Orgull València 2016

Samarucs participa en la manifestació de l'Orgull amb una carrossa repartint LOVE [+]15.06.167.06.16

#lucetuscolores

ADI llança aquesta campanya per la diversitat afetivosexual i de gènere en el futbol [+]3.06.16

Denúncia contra Cañizares

Samarucs se suma a la iniciativa de Lambda de denunciar l'arquebisbe Cañizares [+]28.05.16

Campanya contra l'LGTBfòbia

Les administracions públiques valencianes s'impliquen en la lluita contra l'LGTBfòbia [+]18.05.16

Dia internacional contra l’LGTBfòbia

El Club Samarucs, convidat per l’Ajuntament, assistix a l’acte que es va fer a l’Ateneu Mercantil [+]10.03.16

Cicloturisme

XIII Marxa Cicloturista Juan Martinez Oliver [+]2.03.16

Programa definitiu Jocs Taronja 20016

Enllaç a la pàgina de Jocs Taronja on trobaràs el programa definitiu [+]5.12.15

Samarucs en la revista The Other

Reportatge sobre els Jocs Taronja i els ADI Games en la publicació digital The Other [+]3.12.15

Quota 2016

Obert el termini de pagament de la quota de Samarucs per a la temporada 2015-16 [+]12.11.15

Un pas més per la visibilitat trans

Els Zaragoza Hurricane, primer club de futbol americà espanyol amb un jugador trans [+]26.10.15

Halloween

El dissabte 31 d'octubre ens reunirem al Shine per a celebrar el Halloween [+]1.07.15

SAMARUCS València a L'ORGULL 2015 de VALÈNCIA

Entre les activitats exercides SAMARUCS València acudim al 1a hissada de la bandera LGTB+ [+]24.06.15

SAMARUCS en l'hissat de la bandera LGTBI+ el 26j a les 18:00

Nos complau poder anunciar que els col·lectius LGTBI+ de València hem sigut invitats a l'acte històr [+]9.06.15

Mor Pedro Zerolo

Comunicat de condol [+]9.06.15

#SSP Samarucs Sporty Party - Festa prèvia a l’Orgull 2015

Samarucs calfa motors per a l’Orgull el 26 de juny, vespra de la manifestació, al Sundal [+]21.05.15

SAMARUCS a la 28ª Fira Alternativa de Valencia

Del 5 al 7 de juny, de 10 del mati a 23 hores. Del 5 al 7 de juny, de 10 a 23 hores. Entre el pont [+]14.05.15

17 de Maig dia internacional contra la transfòbia i l'homofobia. SAMARUCS e

Queremos recordarte que el próximo 17 de Mayo es el día internacional contra la transfobia y la homo [+]11.05.15

El 14 de maig PANTERES GROGUES li marcarà un gol a la lgtb-fobia a Camp Nou

El proxim 14 de Maig PANTERES GROGUES i el FUTBOL CLUB BARCELONA uniran esforços en una taula redona [+]5.05.15

II Festa d'Eurovisió a l'hotel Astoria

Arran de la bona acollida de l'any passat, Samarucs repetim la festa d'Eurovisió a l'Astoria [+]4.05.15

SAMARUCS gana dos ors, una plata i dos bronces en el PRAGUE RAINBOW SPRING

Nuestros compañeros de natación consiguieron su palmarés en 200m. y 50m. braza, 50 m. mariposa y los [+]28.04.15

SAMARUCS Natación en el PRAGUE RAINBOW SPRING FESTIVAL el 2 de Maig

Nuestros compañeros de Natación asistirán a la XVI edición del festival de primavera de Praga y comp [+]18.07.14

Concert d'Eliseo a Bunyol

El soci de Samarucs Eliseo Mira farà un concert a Bunyol l'1 d'agost [+]23.06.14

28 de juny: dia de l'orgull LGTB a València

Recorrerem el centre amb l'eslògan "Drets humans internacionals: LGTB lliures i iguals". [+]13.05.14

L'Agrupación Deportiva Ibérica (ADI) es reunix a València

Us adjuntem l'enllaç al bloc d'ADI perquè us informeu de com va anar l'XI assemblea d'ADI [+]13.05.14

17 de maig: dia contra l'homofòbia en l'esport

El pròxim dimecres 21 de maig es farà una taula redona sobre l'LGTBfòbia en l'esport [+]13.05.14

Orgull rural 2014 a Xera

Per segon any consecutiu, la reivindicació LGTB es trasllada a l'àmbit rural. [+]5.05.14

Festa Samarucs Eurovisió

Amb motiu de la reunió de l'Agrupación Deportiva Ibérica (ADI) a València els dies 9-11 de maig [+]4.04.14

Sopar de natació, habitual de dijous dia 4 d'abril

Vine a conèixer-nos a entrenar ia sopar, Piscina València d tots els dimarts i dijous de 21:15-22:15 [+]18.02.14

Día contra la homofobia al fultol 19 febrer

declarció ficial dels clubs ADI [+]14.02.14

ja està llest el cartell de tots els tornejos IBERICOS

La agrupacion ADI a la qual pertanyem i que reuneix els clubs d'Espanya Portugal i Andorra associats [+]13.02.14

Maletí promocional de Samarucs

Conté pancartes i fullets informatius i quan s'obri es convertix en una taula amb cadires [+]13.02.14

19 de febrer, Dia Internacional contra l’Homofòbia en el Futbol

Dos torneigs, a València i Alaquàs, reivindicaran el final de les actituds homòfobes en el futbol [+]13.02.14

Comunicat de premsa de l'Agrupació Deportiva Ibèrica

Sobre les polèmiques declaracions del patinador Javier Fernández [+]24.06.13

Cap de setmana de l'Orgull

Actes de visibilitat a la ciutat de València, la manifestació de l’Orgull LGTB 2013 amb el lema “Jov [+]25.05.13

Orgull Rural 2013 - Torrella de la Costera

Samarucs participarà en la festa de l'Orgull Rural que s'organitza a Torrella el pròxim 15 de juny [+]20.11.12

Sergio Montal i Pep Sales mostren

Sergio Montal (nostre dissenyador gràfic) i Pep Sales (nostre relacions amb mitjans) ens mostren una [+]5.11.12

Loteria de Nadal

Juguem, com sempre, el 39275 [+]30.09.12

ACTUALITZAT Curiositats de la història de València - dissabte 27 d'octubre

Passeig urbà per València amb sopar. Data límit d'inscripció, dimarts 23 d'octubre [+]10.07.12

Vine a jugar a futbol amb nosaltres

La secció de fútbol espera que t'acostes a jugar [+]29.06.12

Moncofaorgull

MONCOFAORGULL es celebra el 7 de juliol cap de setmana, apartamens a 12€ persona i nit vine [+]22.06.12

OSANADU amb Samarucs

OSANADU acompañará a Samarucs en la manifestación del orgullo patin en pie [+]20.06.12

La força dels somnis. 25 anys Lambda!

Fem possible l'exposició La força dels somnis. 25 anys Lambda! Aportacions des de 2 euros [+]


ADI AGRUPACIÓN DEPORTIVA IBÉRICA LGTB
CLUB ASSOCIAT A
AGRUPACIÓN DEPORTIVA
IBÉRICA lgtb
MIAUKATUZ VITORIA-GASTEIZ
GEHITU
MADRID TITANES RUGBY
PANTERES GROGUES
GMADRID SPORTS
HALEGATOS
MADPOINT
ELAIOS
CHRYSALLIS
BJWHF
CIERZO
DEPORTE Y DIVERSIDAD